Waarom havermout écht het beste ontbijt aller tijden is

Waarom havermout écht het beste ontbijt aller tijden is

Arno Smits

Arno Smits

Personal trainer / coach

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Mijn ochtend begint steevast met een portie havermout. Ik merk dat dit ervoor zorgt dat ik de gehele ochtend doorkom zonder honger of trek. Mijn werkpiek ligt in de ochtend en ik ben de eerste vijf uren van de dag veelvuldig aan het bewegen. Goed nieuw voor mij en een advies voor jou.

Wetenschappers aan de University of North Carolina ontdekten namelijk dat de beta-glucanen in havervlokken je immuunsysteem kunnen stimuleren door de virusbestrijdende afweercellen in je lichaam te activeren. 

Kort samengevat: als ziekteverwekkers het feestje proberen te verstoren, worden ze aan de deur al geweigerd. Geef het natuurlijke verdedigingsmechanisme van je lichaam dus een simpele boost door dagelijks een portie aan je dieet toe te voegen: het voedt je spieren voor de volgende training én verhoogt je weerstand!

Extra ontbijt

Maar… alleen wat havermout is zo saai. Voeg daarom bijvoorbeeld wat (plantaardige) vetvrije Griekse Yoghurt toe. Bomvol proteïnen waarmee het je spieren herstelt en honger honger langer op afstand houdt. Plus: de probiotica bevorderen je spijsvertering.

Een andere optie: voeg een beetje gember toe. Smakelijk, pittig en gezond. Volgens de University of Georgia vermindert het ontstekingsremmende gember de stijfheid in je spieren na een zware training, zodat je er de volgende keer weer minstens zo hard tegenaan kunt.

Of ga voor een lekkere banaan erbij, boordevol kalium. Cruciaal voor een goede werking van je spieren. Geen fan van bananen? Ook avocado’s zitten er vol mee. Sterker nog, ze bevatten maar liefst 42 procent meer kalium en een stuk minder suikers.

Smakelijk!

bron: https://www.menshealth.com/nl/voeding/a23652212/havermout-beste-ontbijt/?utm_campaign=mh-20210216-wekelijks&utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=Waarom%20havermout%20écht%20het%20beste%20ontbijt%20aller%20tijden%20is

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Recepten
Arno Smits

Quinoa met zalm

Benodigdheden: 140gr Quinoa, 150gr zalmfilet, 100gr Broccoli, 150gr champignons, 1/2 sinaasappel, 1 el Sambal, snufje komijn, 5 el kokosolie, zwarte peper. Bereid de quinoa zoals

Lees verder »
Chat openen
Hallo 👋 waar kan ik je mee helpen?