Biologische sportvoeding van Ekopura.

Op zoek naar informatie en inspiratie, ben ik terecht gekomen op de site van Ekopura. Voor een klant ben ik op zoek naar veganistische voedingssupplementen. Steeds meer mensen zijn zicht bewust van het feit, dat het eten van veel vlees niet goed is voor milieu en gezondheid, daarom kiezen ze vaak om minder vlees te eten en bij voorkeur biologische producten. Deze bewustwording heeft als resultaat dat diëtisten, voedingsconsulenten en Personal Trainers, mee moeten bewegen om aan de wensen van deze klanten te voldoen. Op het gebied van sportvoeding wordt er op dit moment weinig tot geen aandacht besteed aan deze groei. Ik ben dan ook aangenaam verrast door de missie en filosofie van Ekopura. Je vindt het aanbod hier.

Afbeeldingsresultaat voor ekopura logo

En als extraatje geven ze ook nog wat tips om zomerhit te worden ?

1. Stel een doel…dat meer omvangt dan alleen gewichtsverlies

Hang niet al je verachtingen en motivatie op aan een nummer op de weegschaal. Bij gewichtsverlies komen plateaus voor welke zeer demotiverend kunnen werken. Stel daarom doelen voor de langere termijn zoals het behalen van een bepaalde afstand die je aan een stuk door kunt hardlopen, of een bepaald gewicht dat je in de sportschool wilt kunnen squatten. Het uithoudingsvermogen en de kracht die je hierdoor opbouwt zullen je helpen om de doelstellingen te behalen, wat de weegschaal ook zegt.

2. Zoek naar de sportactiviteit die bij je past

Geen mens is hetzelfde en niet iedereen houdt ervan om in de sportschool te sporten. Sommige mensen vinden het fijn om thuis te sporten en anderen gaan liever naar de gym. Sommige mensen houden van een flexibel trainingsschema en anderen houden juist weer van een strikt schema met vaste tijden en oefeningen. Sommige houden van zeer gevarieerde oefeningen en anderen juist weer van dezelfde oefeningen in dezelfde volgorde. Je zult dan ook de grootste kan op het behalen van je doelstellingen hebben als je kiest voor een manier van sporten die bij je past.

3. Focus je niet alleen op cardio; krachttraining is minstens net zo belangrijk

Het opbouwen van spiermassa zorgt voor vetverbranding, maar niet zoveel als cardio training. Toch is krachttraining net zo belangrijk om fit te worden. De combinatie van de twee zorgt voor de beste resultaten.

4. Houdt het spannend door verschillende uitdagingen te bedenken

Het werken aan je lange termijn doelstellingen kan saai worden, daarom is het belangrijk om regelmatig extra uitdagingen voor jezelf te bedenken. Dit kan variëren van een bepaald gewicht kunnen tillen, een bepaald onderdeel van fitness onder de knie krijgen of bijvoorbeeld een bepaalde afstand onafgebroken kunnen hardlopen.

5. Pas op voor blessures

onverantwoord sporten kan leiden tot blessures die je kunnen vertragen in je proces van fit worden. Laat de strakke deadline die je voor jezelf stelt je daarom niet verleiden tot overbelasting en overtraining. Voer je niveaus niet te snel op, wissel je work-outs af met voldoende momenten van rust en zorg bovenal dat je je oefeningen op de juiste manier uitvoert.

6. Als je je begint te vervelen door je routine, doe dan iets anders

Je hoeft niet elke keer dezelfde oefeningen te doen. Er zijn zoveel verschillende manieren om te bewegen – high intensity interval trainingen, circuit trainingen, crossfit, Yoga etc. Wie heeft er ooit gezegd dat je je aan een vaste manier van trainen moet houden? Verveling leidt tot demotivatie. Ga dit te lijf door lekker te variëren in de manier waarop je traint.

7. Te weinig eten gaat je niet helpen om je doel te bereiken, goed eten wel!

Een belangrijk onderdeel van fit worden is voeding. Veel mensen hebben de neiging om zo min mogelijk te gaan eten als ze willen afvallen. Op de korte termijn kan dit je misschien helpen om je doelstellingen te behalen, maar gezond en effectief voor de lange termijn is dit niet. Ga daarentegen bewust met je voeding om. Er zijn verschillende apps beschikbaar die je kunnen helpen om te berekenen wat je dagelijkse KCAL inname moet zijn om je doel te behalen. In deze apps kun je bijhouden wat jouw lichaam aan voedingsstoffen nodig heeft en wat je zodoende moet eten op een dag. Een app waar wij fan van zijn is fatsecret.

8. Supplementen – wat wel en wat niet?

De belangrijkste bouw- en voedingsstoffen haal je uit je voeding. Daarom is een goed dieet het fundament van een gezond lichaam. Als je veel sport dan is het soms moeilijk om voldoende (voeding) stoffen uit je dieet te halen. In dit soort gevallen kunnen supplementen een goede toevoeging zijn om je doelstellingen te behalen. Er zijn zoveel supplementen beschikbaar dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wij zijn een groot voorstander van schone en natuurlijke supplementen. De supplementen die wij aanraden zijn Omega 3, Magnesium, Vitamine D en eiwitten in de vorm van Biologische (whey) proteïne.

Bron https://www.ekopura.com/8-motivatie-tips-om-zomerfit-te-worden/ by Jorn Blom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *