COACHEN VANUIT MIJN HART.

Wat brengt iemand zover zodat hij of zij (eindelijk) zijn of haar hart durft te volgen? Wanneer weet je dat de tijd daar is? Eigenlijk is het antwoord hierop heel simpel…. Je voelt het!

5 december 2017, de dagen staan weer in het teken van de feestdagen; alles is versierd en verlicht, de stress omtrent de planning en de kado’s laait weer op en het terugkijken op het afgelopen jaar begint weer op te spelen. Ook word je weer gevraagd wat jouw goede voornemens zijn voor 2018.

Ook voor mij is dit het geval, maar dit jaar geniet ik er echt van. Voor mij geldt eigenlijk maar één goed voornemen, trouw zijn aan mezelf. Hier word ik het meest gelukkig van en voel ik me volledig als mens. Het wordt tijd dat ik alle kennis en kunde die ik heb opgebouwd, weerspiegel aan mezelf en mijn huidige bezigheden.

In 2017, ben ik min of meer vriendelijk verzocht om mijn werkgever te verlaten. Onze visie en ideeën zaten niet meer op één lijn. Als trainer en coach in de functie van Trainingsspecialist bij een groot facilitair callcenter, had ik de missie om mensen beter te maken en te laten werken vanuit hun kracht en capaciteiten. Deze missie was voor de mensen zelf zeer succesvol. Mensen die ik mocht begeleiden, vonden inderdaad de kracht en motivatie om het beste uit hunzelf te halen. Helaas vond de werkgever in kwestie dat het resultaat te weinig opbracht in materiele zin. Nu, een half jaar later, besef ik dat het naïef was om te denken dat de effort die ik in mijn werk stak ook daadwerkelijk erkend zou worden als succesvol. Achteraf ben ik hierom zeer dankbaar omdat dit mij een ervaring heeft gegeven die maar weinig mensen in mijn vakgebied hebben.

Een jaar eerder heb ik mijn relatie van 15 jaar verbroken omdat ik in deze relatie niet meer trouw was aan mezelf; Ik leefde niet meer mijn eigen leven. Dit valt niemand te verwijten behalve mezelf. Deze beslissing had op mij zoveel impact dat ik hierdoor in een hevige burn-out belandde. Ook dit is achteraf een kado voor mezelf geweest, omdat dit de meest leerzame periode uit mijn leven is gebleken. Met behulp van EMDR, coaching en beweging, heb ik mezelf ontdekt en heb ik geleerd, wie ik ben, wat ik kan en vooral wat ik wil. Door de EMDR-sessies is mij duidelijk geworden dat er vanuit mijn verleden nogal wat zaken verwerkt moesten worden. Deze zaken hebben ervoor gezorgd dat er een soort van constante vertroebeling aanwezig was in mijn leven. Dit had zijn weerslag op mijn welzijn en vitaliteit. Deze weerslag werd vooral gevormd door schaamte en onwetendheid. Mijn keuzes hebben geleid tot onbegrip en boosheid van vrienden en bekenden. Sommige hiervan hebben afstand genomen of me helemaal laten vallen. Ook dit is aan niemand te wijten dan mezelf. Echter als ik zelf geweten had wat er aan de hand was dan had ik meer transparant kunnen zijn en werd ik waarschijnlijk ook beter begrepen. Nu ik met trots kan zeggen dat dit allemaal achter de rug is, kan me gaan focussen op de toekomst. Te beginnen in 2018.

Ik zie het nu als mijn missie om mijn kennis en ervaring in te zetten om anderen te helpen. Ik weet dat als ik destijds iemand met ervaring had gekend, ik heel anders met de keuzes was omgegaan. Mijn keuzes zouden waarschijnlijk dezelfde zijn geweest, maar de manier waarop ik zou handelen en het effect op mezelf en mijn omgeving had heel anders gekund.

Ik heb het gered! Ik heb een hele fijne nieuwe relatie met een fantastische schoonfamilie. Ik heb veel lieve en interessante nieuwe mensen ontmoet. En heb nog nooit zo lekker in m’n vel gezeten als nu. Ik ben klaar voor mijn volgende sprong…. SALTAS!

SALTAS is een Spaanse vervoeging van het werkwoord springen, want dat is wat ik deed, springen. SALTAS is tevens de naam van mijn coachingspraktijk waar ik mensen help als trainer en coach. Met het doel om mensen zichzelf te laten ontwikkelen en bij te dragen aan hun geluk en welzijn. Dankzij mijn professionele en persoonlijke ervaring kan ik hiermee ook mijn hart volgen en gepassioneerd werken met mensen. Ik kan coachen vanuit mijn hart.

2 Responses to “COACHEN VANUIT MIJN HART.

 • Suzanne de Groen
  3 jaar ago

  Ontzettend veel succes met deze stap.
  Je hebt mij tijdens je lessen body balance en pump erg geholpen om me krachtig te voelen tijdens een jaar burnout. Soms ging ik slap en moe naar een les en meestal kwam ik energiek lichamelijk en geestelijk weer thuis. Hoe je dat doet… is mij eigenlijk een raadsel maar jij krijgt dat bij mij en vele andere voor elkaar. Gewoon bij het volgen van een les. Super thanks

 • En toen was daar Arno, nadat ik allerlei mogelijkheden heb geprobeerd om “beter” in mijn vel te gaan zitten ging Arno met mij in gesprek.
  Luisteren, aandacht, suggesties , altijd positief.
  Mijn doel > niet meer gefrustreerd raken als het niet lukt om meer te sporten en gezonder te eten. Samen met Arno die balans gezocht. Je gevoel en verstand in harmony.
  Nu na 3 maanden zit ik beter in mijn vel en heb ik meer energie.
  Dit omdat ik ervaar dat meer bewegen zo veel goed doet,
  mijn slaappatroon is beter en dus ben ik minder moe.
  Geen frustraties meer op dit gebied en meer energie.
  Hartelijk dank !
  Trouwens wat heb jij een fijne site.
  Jouw persoonlijk verhaal heb ik gelezen , daar is lef voor nodig om dit te posten.
  En als je doorklikt kom je de fijnste adviezen en recepten tegen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *